Arany gyűrű csont

berakással

Az elefántcsont törvényes beszerzése nem egyszerű dolog, de léteznek rá lehetőségek. A veszélyeztetett fajokkal folytatott szabályozatlan nemzetközi kereskedelem növekvő méretei, és ennek egyre szembetűnőbb káros hatásai egy nemzetközi megállapodás létrehozását tették szükségessé.

Így jött létre 1973-ban a Washingtoni Egyezmény vagy más névenCITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora – Egyezmény a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről), melyhez Magyarország 1985-ben csatlakozott. Célja, hogy ellenőrzése alá vonja a veszélyeztetett fajok kereskedelmét, és ezáltal megakadályozza, hogy állat- és növényfajok ezrei a kipusztulás szélére jussanak. A világméretű megállapodásnak ma már 175 ország tagja, és közel 35 ezer faj kereskedelmét szabályozza, illetve esetenként tiltja.

A képről nem derülne ki, de a gyűrűben nem elefánt hanem marha csont van. A marha csont könnyebben elérhető, könnyen kezelhető és a színe fehérebb. A gyűrű anyaga emellett sárga arany.

↑ VISSZA A KIS KÉPEKHEZ  ↑