Titán és rozé arany

A tapasztalatom az, hogy aki titán gyűrűt szeretne, egyszerűségre törekszik. Egyet is értek ezzel a törekvéssel, de teljesen üresen dísztelenül hagyni sem szerencsés. A díszítés egyik egyszerű és látványos módja a csík a gyűrűbe. Erre sok megoldás létezik. Lehet saját anyaga, két vonal között. Lehet eltérő felület kidolgozással, fényes sáv mattított felületek között. Esetleg lehet egy színes csík a gyűrűben.

A színes csík egyik változata a fém berakás. Általában aranyat vagy ezüstöt érdemes a titánba ágyazni attól függően ki milyen színt szeret. A rozé arany nyújtja a legerősebb kontrasztot a titán szürke színe mellett, a fehérarany színe pedig csak visszafogottan tér el az alap fémtől. Az ezüst erőteljesen fehérlik benne, sárgából pedig inkább a 18k finomságot javaslom annak érettebb teltebb színe miatt.

A titán szürkesége nagyon szépen kiemeli a gyémántok ragyogását. A gyűrű teljes hosszán végigfutó kősor nagyon látványos, feldobja a titán gyűrűt. Cirkóniát erre a célra nem használok. Ennek oka az, hogy a gyémánt keménységére szükség van a gyűrű készítése során. Jó néhány fazont el sem tudnék készíteni ha nem gyémántot használnék, mert a nem megfelelő keménységű (kopásállóságú) kövek már a munka folyamán tönkremennek.  Lehet hogy a cirkónia vagy Svarowski kövek kevesebbe kerülnek, és tény hogy tartósságban kopásállóságban szépségben nem érnek a gyémánt nyomába.

↑ VISSZA A KIS KÉPEKHEZ  ↑