Kékítette titán ezüst sáv

A tapasztalatom az, hogy aki titán gyűrűt szeretne, egyszerűségre törekszik. Egyet is értek ezzel a törekvéssel, de teljesen üresen dísztelenül hagyni sem szerencsés. A díszítés egyik egyszerű és látványos módja a csík a gyűrűbe. Erre sok megoldás létezik. Lehet saját anyaga, két vonal között. Lehet eltérő felület kidolgozással, fényes sáv mattított felületek között. Vagy lehet egy színes csík a gyűrűben.

A színes csík egyik változata a fém berakás. Általában aranyat vagy ezüstöt érdemes a titánba ágyazni attól függően ki milyen színt szeret. A rozé arany nyújtja a legerősebb kontrasztot a titán szürke színe mellett, a fehérarany színe pedig csak visszafogottan tér el az alap fémtől. Az ezüst erőteljesen fehérlik benne, sárgából pedig inkább a 18k finomságot javaslom annak érettebb teltebb színe miatt.

A kék sáv láthatóan mélyebben van mint az ezüst. Ez azért van mert a kék ez esetben nem egy idegen anyag berakása, hanem az alap titán kékítése. A titánt anodizálással lehet színezni, változatos színekre. Ennél az eljárásnál az egész felület színeződik, nem csak az adott csík. A fölösleges kék felületet vissza lehet csiszolni a kiindulási szürkére.

↑ VISSZA A KIS KÉPEKHEZ  ↑