Titán és színes gyémánt

A tapasztalatom az, hogy aki titán gyűrűt szeretne, egyszerűségre törekszik. Egyet is értek ezzel a törekvéssel, de teljesen üresen dísztelenül hagyni sem szerencsés. A díszítés egyik egyszerű és látványos módja a csík a gyűrűbe. Erre sok megoldás létezik. Lehet saját anyaga, két vonal között. Lehet eltérő felület kidolgozással, fényes sáv mattított felületek között. Vagy lehet egy színes csík a gyűrűben.

Erre is vannak különböző verziók természetes de érzékeny anyagokkal és szintetikus de strapabíró anyagokkal. A colorit egy mesterséges fényre kötő anyag, olyasmi elven működik mint a fogtömés. Sok színben létezik, de Lehet matt vagy fényes kivitel.

A zöld drágakőről az átlag embernek a smaragd ugrik be először. Amikor smaragdos gyűrűt kér tőlem valaki mindíg megkérdezem, hogy miért pont smaragd? Ha a válasz az, hogy a párom imádja a smaragdot, és csak azt és semmi mást akkor rendben van, legyen smaragd. De ha csak annyit tud az úr a smaragdról, hogy mert az zöld (és a zafír az kék a rubin pedig piros…) és a párom a zöldet szereti akkor szívesen mutatok és mesélek néhány történetet drágakövekről. Két ilyen történet között megmutatok néhány szép színes követ. És jön a kérdés: az a szép oliva zöld az mi? -Az? gyémánt! – Nee zöld gyémánt? ilyen van? És az a sárga? -Az? gyémánt –  Ne viccelj! és az a kék? – Az is gyémánt – És az a rózsaszín? várj kitalálom! az egy rubint! (sic!) – Had segítsek: ez itt mind gyémánt!… A képen: Titán gyűrű, fekete colorit fekete gyémánt rózsaszín colorit rózsaszín gyémánt

↑ VISSZA A KIS KÉPEKHEZ  ↑