Titán karikagyűrű

A díszítés egyik egyszerű és látványos módja a csík a gyűrűbe. Erre sok megoldás létezik.  Lehet eltérő felület kidolgozással, fényes sáv mattított felületek között. Vagy lehet  színes csík a gyűrűben.

Erre is vannak különböző verziók természetes de érzékeny anyagokkal és szintetikus de strapabíró anyagokkal. A colorit egy mesterséges fényre kötő anyag, olyasmi elven működik mint a fogtömés. Sok színben létezik, lehet matt vagy fényes kivitel.

A zöld drágakőről az átlag embernek a smaragd ugrik be először. Amikor smaragdos gyűrűt kér tőlem valaki mindig megkérdezem, hogy miért pont smaragd? Ha a válasz az, hogy a párom imádja a smaragdot, és csak azt és semmi mást akkor rendben van, legyen smaragd. De ha csak annyit tud az úr a smaragdról, hogy mert az zöld (és a zafír az kék a rubin pedig piros…) és a párom a zöldet szereti akkor szívesen mutatok és mesélek néhány történetet drágakövekről. Két ilyen történet között megmutatok néhány szép színes követ. És jön a kérdés: az a szép oliva zöld az mi? -Az? gyémánt! – Nee zöld gyémánt? ilyen van? És az a sárga? -Az? gyémánt –  Ne viccelj! és az a kék? – Az is gyémánt – És az a rózsaszín? várj kitalálom! az egy rubint! (sic!) – Had segítsek: ez itt mind gyémánt!…

A gyűrű anyaga titán, benne fekete/zöld colorit és zöld gyémánt.

↑ VISSZA A KIS KÉPEKHEZ  ↑