Titán vörös arany

A tapasztalatom az, hogy aki titán gyűrűt szeretne, egyszerűségre törekszik. Egyet is értek ezzel a törekvéssel, de teljesen üresen dísztelenül hagyni sem szerencsés. A díszítés egyik egyszerű és látványos módja a csík a gyűrűbe. Erre sok megoldás létezik. Lehet saját anyaga, két metszett vonal között. Lehet eltérő felület kidolgozással, fényes sáv mattított felületek között. Esetleg lehet egy színes csík a gyűrűben.

A színes csík egyik változata a fém berakás. Általában aranyat vagy ezüstöt érdemes a titánba ágyazni attól függően ki milyen színt szeret. A rozé arany nyújtja a legerősebb kontrasztot a titán szürke színe mellett, a fehérarany színe pedig csak visszafogottan tér el az alap fémtől. Az ezüst erőteljesen fehérlik benne, sárgából pedig inkább a 18k finomságot javaslom annak érettebb teltebb színe miatt.

A képen lévő gyűrűben a két szín kevésbé kontrasztos. Sőt! ha a fotó nem egy fénysátorban készült volna, akkor a színek közti különbség szinte egyáltalán nem látszana. Ennek oka az, hogy mindkét anyag felülete tükör fényes. Ilyenkor pedig tükörként is viselkedik, és nem az anyag színét lehet látni, hanem a környezet visszatükröződését. Ez persze csak addig van így míg az ember össze nem fogdossa a polírozott felületet vagy viselni nem kezdi és az anyag össze nem szedi a mindennapi viselés karolásait

↑ VISSZA A KIS KÉPEKHEZ  ↑