Menyasszonyt gyűrűjéről

Ha megszületett az eljegyzés gondolata a fejedben, elkezdheted tervezni magát a kivitelezését, de talán az egyik legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartanod, az maga az eljegyzési gyűrű. Mi most adunk néhány tippet, hogy a gondolatból végül egy csillogó kis ékszer és egy hatalmas mosoly legyen a menyasszonyod arcán!

Szerezd meg a méretét!

Arra, hogy miként szerezd meg titokban a kedvesed ujjméretét számos bevált módszer létezik, mi most mégis egyet, de a legbiztosabbat osztjuk meg veled! Szerezd meg kedvesed egy gyakran viselt gyűrűjét, ügyelve arra, hogy azt a gyűrűsujján hordja, majd ezt tedd egy papírra és rajzold körül kívül-belül. Így elkerülheted annak veszélyét, hogy lebukj, hiszen még magaddal sem kell vinned az ékszert.

Válassz követ!

Minden eljegyzési gyűrű köves gyűrű, így neked kell azt eldöntened, hogy milyen kő kerüljön a gyűrűbe. Annak karátját, színét és formáját is meg lehet határozni, a határ a csillagos ég.

Határozd meg a gyűrű összetételét!

Manapság rengeteg anyagból választhatsz ékszert, így gyűrűt is, azonban érdemes megfigyelned, hogy milyen típusút hord kedvesedd. Az aranyat vagy az ezüstöt szereti? Bár nagyon divatos mostanság a fehérarany, vedd figyelembe azt is, hogy ha kiszemelted fém érzékeny. Ha pedig valami ennél is különlegesebbet adnál, a titántól az ébenfáig válogathatsz alapanyagot!

Csak stílusosan!

Fontos, hogy a gyűrű formája illeszkedjen viselőjének stílusához. Ha a visszafogottabb formákat szereti, válassz elegánsabb, vékonyabb gyűrűt, ha szereti a merészséget, egy vastagabb vagy kacifántosabb megoldásnak biztosan örülni fog. Itt már gondolnod kell arra is, hogy a kő, az összetétel és a forma harmonizáljanak egymással!

Az egy gyűrű!

Az szeretnéd, ha a gyűrű, amit menyasszonyod viselni fog teljesen egyedi legyen és senki más ne viselhessen olyat? Tervezd meg magad a gyűrű minden részletét – természetesen az ékszerésszel közösen -, így garantáltan olyan gyűrű csillog majd menyasszonyod ujján, mint senki másnak! Legyen szó különleges anyaghasználatról, formáról, vagy egyedi gravírozásról, gyakorlatilag csak a képzeleted szabhat határt!